vrijdag 2 maart 2012

Deze week zag ik (Boijmans deel 3)...


...dat kunst vaak erg hoog hangt.
Op de bovenste twee foto's werk van Sheila Hicks, op de onderste werk van Woody van Amen.

Zie ook Boijmans deel 1 en deel 2.

DWZI is een initiatief van Daan en Roos.
Bij Merula kun je de lijst met deelnemers zien.13 opmerkingen:

 1. Ik vind het Boijmans zo'n fijne sfeer hebben. Heb er daaaagen doorgebracht in mijn kunst-academie-tijd. Is inderdaad wel waar dat kunst vaak hoog hangt. Raar eigenlijk! Je hebt me wel geinspireerd om weer eens een bezoekje aan Boijmans en Kunsthal te brengen, ben er veel te lang niet geweest! :) Misschien wel met museumnacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, ik vind het meestal wel meevallen eigenlijk, maar ik moet toegeven dat ik niet zo'n frequente museumbezoeker ben. Toen ik nog in Leeuwarden woonde wel; vaak op woensdag naar het Fries museum, want dat was gratis-toegang-dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Dat ging niet! De werken hingen in een smalle gang, met achter je rug een traphek......

   Verwijderen
 4. Oh, die post hieronder over het dansende meisje, prachtig! Jammer dat het zo hoog hangt allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De bovenste foto vind ik geweldig!
  Dat is al een kunstwerk op zich....

  Jammer dat kinderen iets minder van de kunst mochten genieten...

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel een mooi museum. Ik moet maar eens naar binnen lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja dat klopt wel! Ik moet zeggen dat ik pasgeleden een klein opstapje voor Siem had meegenomen toen we weer naar het museum hier in de stad gingen. En dat ging toen prima. Ik zat nog te twijfelen of ik dat als idee aan de balie even moest doorgeven..... Het is zo'n museum waar je op allemaal knopjes kunt duwen enzo. Het hing allemaal al wel wat lager maar steeds nog zo'n 10 cm te hoog. De eerste keer dat we er waren tilde ik me een breuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met je kinderen naar het museum <3 Dat is een van de dingen waar ik me nu al op verheug. Ik zag ooit in het Guggenheim in Venetië een coole vader op de grond zitten met zijn kroost en verhaaltjes bedenken bij de schilderijen en dat maakte zo'n indruk! Toen dacht ik: dát wil ik ook! (maar ja, als de werken te hoog hangen wordt het niks....;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens, misschien is het wel heel normaal en helemaal niet zo bijzonder - maar ik kom niet uit een gezin waarin dat gebeurde

   Verwijderen
  2. Ik vond het ook absoluut heel bijzonder om zo met mijn dametjes door de zalen te lopen. En ze vonden het gaaf, dat was het allerleukste eraan! :-)

   Verwijderen
 9. Leuk zeg die verslagen met foto's van je kinderen in het museum. Roept een beetje nostalgie op. Hoe het voelde om als klein mens tussen grote mensen naar al die dingen aan de muren te kijken. Je hebt het mooi weergegeven. Leuke posts!

  BeantwoordenVerwijderen