zondag 2 juni 2013

Voor jongens!

Ik dacht dat alleen rokjes naaien leuk was.
Maar broekjes zijn ook heel tof om te doen!


Ik maakte een retro exemplaar (in een piepklein maatje)
van een oud shirt en een coltrui.
En een camouflage exemplaar.Deze maakte ik met de lockmachine.
Maar de naden blijven maar 'lubberen'
(de steken zijn zichtbaar, zie onderste foto),
wat ik ook probeer. Weet iemand raad??

19 opmerkingen:

 1. Ik zou willen dat ik je advies kon geven, dat zou namelijk de indruk geven dat ik, net als jij, ook van die gave rokjes en broekjes kan naaien...helaas :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf zeg ! Die steekjes, het heeft ongetwijfeld te maken met de draadspanning maar ik ben daar ook geen expert in. Heb af en toe het idee dat mijn lockmachine een eigen leven lijdt. Misschien kun je het oplossen door het door te stikken met een flauw zigzagje (zodat wel de rek erin blijft). Ik vind je broekjes echt top !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn te horen dat die van jou ook zijn eigen gang gaat soms..... ;-)

   Verwijderen
 3. Ik vind ze superleuk. En dat je de steken ziet duidt erop dat je de (boven)spanning niet goed hebt staan. Een kwestie van uitproberen...Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn hartstikke leuk. zo leuk om te zien, na al die rokjes, nu de broekjes van maarnietvangrijs. En misschien straks zelfs in het grijs?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke broekjes! Ik zou idd ook gaan experimenteren met de draadspanning... succes! een lockmachine is een heerlijk, maar ook bijzonder eigenzinnig ding heb ik ontdekt.......maar na wat oefenen, proberen en soms opnieuw inrijgen gaat het dan ineens weer goed! Ik had ook een tijdje van de lubberende naden, toen ontdekte ik dat een van de onderdraden tijdens het locken brak, was een heel gedoe om dat weer goed te krijgen, opnieuw inrijgen etc, maar daarna was het wel over.... succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, dat had ik inderdaad ook dat de onderdraad brak. Misschien moet ik de hele boel inderdaad eens opnieuw inrijgen. Ik ga het proberen!

   Verwijderen
 6. Dat wordt een heel hips jungske-gaaf. Mooie week gewenst-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Draadspanning van je meest linkernaald hoger zetten!

  Bij elke nieuwe stof (dikte, rek, etc) moet je eigenlijk een proefstukje stikken en aan de wieltjes van de draadspanning draaien tot de steek weer netjes is. En verder natuurlijk de boordjes wat uitrekken (en de gewone stof niet) tijdens het stikken - maar dat weet je volgens mij wel - en als je machine ook differentieel heeft kun je dat ook varieren (gather versus stretch, dus samentrekken vs uitrekken tijdens het stikken.)

  Super leuk zijn ze :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al enorm zitten draaien aan alle wieltjes, maar ik ga het nog eens proberen, dank je!!

   Verwijderen
 8. Wauw dat legerbroekje vind ik supergaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. .... ik zie het niet eens!
  maar dat zegt meer over mij denk ik. Ik vind het sowieso knap :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n leuke broekjes! Heb je de naden al met veel stoom gestreken? Die tip heb ik ergens anders in blogland opgepikt en die werkt wel. Je naden worden er ook sterker van. Ik maak ook wel eerst een proeflapje, daarna ga ik aan het werk en dan stoom ik elke naad.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schatjes van broekjes. Vooral de oranje versie.

  Ook ik ben nog steeds niet goede vrienden met mijn lock....hoe groot heb je de steek nu staan, die misschien wat kleiner zetten?
  Ik wou dat ik je kon helpen want dan had ik waarschijnlijk geen problemen meer met mijn lock.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. super dat retro exemplaar!!
  Helaas geen goede raad :(

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gaaf dat para-exemplaar. Heb zelf geen overlock, kan niet helpen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha ik heb dat ook gehad, dat lubberen. Ik kies nu altijd een driedraadsteek voor stretchstoffen (en dus geen vier bobijntjes op de lockmachine) en dan heb ik dat probleem niet meer. Wat ook soms wat moet worden aangepast is de druk van het voetje: bij zwaardere stoffen mag dat wat hoger zijn. Mooie broekjes wel!

  BeantwoordenVerwijderen